Loading...
Instagram Public Photos with #eatcleanmalaysia

— walaupun rupa tak menarik, tapi rasa tetap menarik... 😝

22 hours ago comment 5 star 80

Next time nak beli groceries, dah tahu dah nak kene lebihkan apa dalam meal plan kita 😍
.
ade makanan yang kekal tinggi kalori. jadi, xpayah berharap 🀣🀣
.
.
#kochidayah0104324616
#kurusonlinecoaching
#progressneedprocess .
.

#kurusonlinecoaching #youcanloseweightfromhome #eatcleanmalaysia #jk1m #jomkurus #kevinzahri #resepisedap #kurussihat #kurussebelumkhawin #turunberat #kurusmudah #mydoctors #sherry_alhadad #insprirasipengantinmuslim #janganbencicintaku #baksoberanakkl #hajat

Yesterday comment 3 star 286

140818 | tuesday | lunch box
i'm back! dua hari tak update sebab busy sikit. πŸ˜† so today's bekal chicken wrap lagi. ni paling cepat nak siap, paling sedap di tekak & paling penting kenyang. bawak buah jugak, green apple & orange.
#day9if #eatclean #eatcleanmalaysia #healthyfood #healthylifestyle #menusihat #misikurus

Yesterday comment 0 star 63

Betul ke ?
.
minum ais @ air kosong sejuk tidak akan buat anda gemuk. makan macam tiada esok tu yang boleh buat and gemuk
.
malah air sejuk boleh meningkatkan metabolisma atau berlaku pembakaran kalori bilamana nak suamkan air sejuk yang kita minum tadi di dalam badan
.
tetapi jangan bergantung kepada air sahaja utk bakar kalori yg banyak. air penting utk hidrasi masa proses turun berat badan . nak bakar banyak kalori lebihkan protien & gaya hidup sihat
.
#kochidayah0104324616
#kurusonlinecoaching #youcanloseweightfromhome #eatcleanmalaysia #jk1m #jomkurus #kevinzahri #resepisedap #kurussihat #kurussebelumkhawin #turunberat #kurusmudah #mydoctors #sherry_alhadad #insprirasipengantinmuslim #janganbencicintaku #baksoberanakkl #hajat

17 hours ago comment 4 star 284
Yesterday comment 9 star 347
14 hours ago comment 24 star 335

140818 | tuesday | dinner
ni dinner petang tadi. if sampai pukul 6.30pm.
#day9if #eatcleanmalaysia #eatclean #menusihat #healthyfood #healthylifestyle #misikurus

14 hours ago comment 1 star 48

Eceh .konon pergolekan tadi ingatkan havoc sangat menu nya.. kih2.
kurang bahan2.. harap cik zuami bawak cari sayur2 harini... #eatcleanmalaysia
#eatclean
#healthybreakfast

2 weeks ago comment 9 star 194

Penggunaan air fryer nampaknya dah semakin diterima dan digemari ramai sebab biasalah orang malaysia ni suka makan makanan bergoreng tapi dalam masa sama nak kurangkan penggunaan minyak.

kiranya kalau ada air fryer ni, boleh dikatakan salah satu langkah penyelesaian untuk jaga kesihatan, tapi masih lagi dapat nikmati makanan dengan cara yang kita suka.

satu lagi, kebanyakan pengguna air fryer komen yang proses memasak jadi lagi mudah dan kurang memenatkan. sebabnya, dapur tak bersepah teruk dan penggunaan peralatan memasak pun berkurang.
lagi, bila dah masukkan makanan dalam air fryer tu, boleh buat kerja lain sementara tunggu makanan masak. jimat masa dan tenaga.

cuma ada orang yang dah ada air fryer ni rasa macam terhad menu yang boleh dimasak.

eh taklah. banyak menu boleh dihasilkan daripada air fryer kalau tahu caranya.

dalam buku terbaharu chef hanieliza ni, siap ada 77 menu sedap yang boleh disediakan dengan menggunakan air fryer.

elakkan air fryer anda jadi tukun, dapatkan buku 77 resipi istimewa air fryer ini dan manfaatkan air fryer anda dengan maksimum!

harga sebuah rm25, postage rm7.
nak order, klik link di bio @hifbookstore .
.
#airfryer #resipiairfryer #airfryermalaysia #menuairfryer #bukumasak #bukumasakan #resipisihat #lowcholesterol #eatcleanmalaysia #healthyeating #chefhanieliza #pts #bukupts #hifbookstore

6 minutes ago comment 1 star 1

Chicken grill + spinach + butterhead + tomato
.. lets lunch gaiss
.
#mainmasakmasak #katanakkurus #eatclean #menukurusasz #eatcleanmalaysia

16 minutes ago comment 0 star 0

Lunch

nasi putih 1/2 cup
sup ayam 1 cup
tauge campur .
.
.
sudah letak dalam caption sup ayam, tiba2 ada komen tanya "boleh ke makan kurma masa diet?" πŸ™„πŸ™„πŸ€¦‍♀️.. ya aulohhh .. tepuk dahi sis.. .
.
.
jenama beras : gi faiz. bukan faizah elai ..k baiii .
#lunch #sukusukuseparuh #eatclean #eatwell #eatcleanmalaysia #dietmodeon #dietcaramalaysia #seleraasian #diettanpaubat #diettakberlapar #pinggansihatmalaysia #pinggansihatzizah #kkm

30 minutes ago comment 3 star 91

15 august 2018
the same #avocado and #tuna salad. cant get enough of it so i decided to make it again.
#mealprepmalaysia #mealprep #eatcleanmalaysia #eatclean #eatcleanitry

44 minutes ago comment 0 star 12

Day 129 : #lunch
ayam & keledek af + brocolli

#mingcubamakansihat#mingjourneytofit#eatclean#makansihat#slowprogressisbetterthannoprogress#misifitming2018#menudiet#menusihat#healthyfood#mealprep#3 #foodporn #healthyrecipe #breakfast #lunch #dinner #jomkurus #menusihat #sukusukuseparuh #raya2018 #homecooked#jk1m #eatrealfood #foods4thought#eatcleanmalaysia#eatright#balanceddiet#bento#bentobox#fitmalaysia

45 minutes ago comment 3 star 46

Antara khasiat telur ayam :
1. tinggi protein
2. beri rasa kenyang lebih lama
3. kurangkan risiko sakit jantung
.
dalam program penurunan berat badan portion & cara memasak sgt penting. perlu di ingat telur kuning mempunyai kolestrol, kita perlukan protien baik dari putih telur. oleh itu anda perlu limitkan telur kuning kepada 2-3 biji seminggu & tiada had bg telur putih
.
cara masak juga perlu pilih yang tanpa minyak @ rebus
.
tag kawan anda jika info ini bermanfaat
.
#kochidayah0104324616
#kurusonlinecoaching
#progressneedprocess .

#kurusonlinecoaching #youcanloseweightfromhome #eatcleanmalaysia #jk1m #jomkurus #kevinzahri #resepisedap #kurussihat #kurussebelumkhawin #turunberat #kurusmudah #mydoctors #sherry_alhadad #insprirasipengantinmuslim #janganbencicintaku #baksoberanakkl #hajat

51 minutes ago comment 0 star 31

Food plating flatlays are my current obsession 😍 duck inspired 🀣. tq @theduckgroup love it so muchπŸ’‹
.
ok tak gambar ni untuk nubis macam i? πŸ˜›
like kalau suka, komen kalau nak cara membiak itik. ok baiiiii πŸƒπŸ»‍♀️
.
health is precious. i will keep it on track yeaaaah!! πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻 #eatclean #eatcleanmalaysia #eatcleanrecipes #eatcleanmenu #thegeometricduck #duckscarves #overnightoats

1 hour ago comment 0 star 4

Breakfast for today, selepas mempuasakan diri selama dua hari.
menu bersahur dan berbuka puasa tak sempaaaaat snap. almaklum dan paham sendiri lah ye.
#farahanim_eatclean #eatcleanmalaysia #roadto65kg #menusihat #sukusukuseparuh

1 hour ago comment 0 star 7

Menu eat clean today:
salmon grill spicy + mashed purple sweet potato
#salmonsweetpotatoes #purplesweetpotato #eatclean #eatcleanmalaysia #lunch#jomkurussihat #menudiet#youcanloseweightfromhome

2 hours ago comment 3 star 7

15 august 2018 : #crzeatcleanfoodjournal : yellow zuchini pizza πŸ• top with paprika chicken πŸ—, mushroom πŸ„ & 3 cheese πŸ§€, boiled egg, crunchy carrots πŸ₯• & dragon πŸ‰ fruit : #eatclean #eatcleanmalaysia #eatcleangetlean #eatcleanstaylean #eatcleaner #eatcleantrainmean #eatcleantrainhard #eatcleansharing #stayhealthy #stayhealthyandfit #gethealthy #gethealthygetfit #eathealthy #eathealthygetfit #eatcleangetlean #eatcleanstaylean #eatcleanfood

2 hours ago comment 1 star 6

.
meal 1
if day 16 : 5pm - 945am
spaghetti aglio olio
1/2 bj avocado
1 bj baby oren .
#intermittentfastingmalaysia
#intermittentfasting
#intermittentfastingdiet #eatcleanmalaysia
#eatcleankakpating
#syukurselalu
#foodstagram

2 hours ago comment 3 star 71

Pilihan kedua breakfast ketika mula diet.
.
.
semalam overnight oats kan? hari ni sesi throwback menu kedua untuk yang tak sempat nak prepare breakfast. boleh dikatakan ‘on the go’ breakfast sbb hanya gunakan :
.
.
2pcs weetbix biscuit
1 cup full cream milk (ada susu ni je kat rumah, korang boleh guna low fat/ almond milk/ unsweetened home soy milk)
1 biji pisang size sederhana
1 genggam blueberries (atau apa2 buah)
1 sudu besar organic brown flaxseed
1 genggam pumpkin seed + wallnut
.
.
ni antara contoh menu breakfast bagi korang yang tak sempat nak masak-masak kat dapur sebelum start kerja 😊 insyallah kenyang tahan lagi lama πŸ₯£.
.
.
#eatclean #eatcleanmalaysia #roadtohealthylife #loveyourbody #fitlifestyle #loveyourbody #fitnessmotivation #positivevibes #homemade #healthyfoodpornshare #resipiamie #healthybreakfast #healthymeals #dietplan #lifestylefoodplan #fruitsnacks #fruitsoftheday #healthybreakfast #healthyeatinghabits

3 hours ago comment 13 star 303