Loading...
Instagram Public Photos with #eatcleanmalaysia

Buat satu menu untuk lunch and dinner. lauk ni makan ratah je tau. kan petang j*p lagi mintak member belikan ayam penyet je. sebab semalam tengok diorang makan macam sedap je 😂😂. sohun tu i letak sebab makan yang housemate masak hari tu sedap ( forgive me sebab i tak tahu sohun kena rendamm dulu🤣🤣🤣🤣) . hihi kira ni healthy vege soup version kyat lorh. orang pantang pon boleh makan what 😆🙈🍲🍲
#supsayur#healthymenu#eat#eatclean#eatcleanmalaysia#healthyrecipes#healthylifestyle#vegetarian#sukusukuseparuh#makansihat#menupantang#menusihat

3 weeks ago comment 32 star 541
3 days ago comment 11 star 1,824

.
masyallah transformation sis fatihah sgt2 hebat 💪🏻💪🏻💪🏻.
.
program online coaching dengan
1. pantauan coach berpengalaman
2. jadual pemakanan yang seimbang berserta resepi.
3. topik berdiet yang betul.
4. group sokongan yg buat anda bersemangat tinggi.
5. efektif combo workout dr certified personal trainer....
6. nutrition provided
.
kurus bukan lagi ingauan disiang hari.tapi realiti yg hanya perlu dicapai.
.
klik link dibio ig utk info lengkap.
.
#allahkuasamakhluktiadakuasa
#nikmatmanalagiyangkaudustakan
#eatcleanmalaysia
#teamnickhinhussien
#teamummiladyinblack
#teamummipower .
coach ummi +60134164244
.
#makanterusss
#rumahterlajaklaris
#rumahhutanbonda
#keluargasunnah
#sihatuntukibadah
#sihatuntukberibadah
#misimengecil
#gemukisawesome
#kurusisawesome
#isteridalamsangkar
#suamiistribahagia

3 weeks ago comment 7 star 273

Mealprep diet day7
hubby ❤
.
.

breakfast
•2kpg roti wholemeal gardenia
1biji pisang berangan
(tiada dlm pic)
.
.

snack am
•pear
.
.

lunch •nasi putih
•salad
•salmon pan grill
•tumis buncis
.
.

snack pm
•jagung rebus
.
.

dinner
•chicken wrap
1mission wholegrain wrap
dada ayam panggang
carrot/timun/salad
1sudu sos cili
1sudu kewpi manyo
1biji fuji 🍎

#eatcleanmalaysia #sukusukuseparuh #mealprepbyecah
#mealprepmalaysia #healthyfood #eatclean #eatcleanmalaysia #menudiet #mealprepmalaysia#eatcleandiet #dietmakannasi#sukusukuseparuh #dietmalaysia #misikurus #bekaldietcintahati💘

3 weeks ago comment 0 star 160

1st time jumpa ni. jumpa di giant kijal, kemaman. puas mencari di kuantan, tapi tak jumpa. roti gardenia canadian wholemeal pun payah nak jumpa.😂
.
belum try lagi ni sebab dah start on if. esok pagi nak try.
#eatcleanmalaysia #sukusukuseparuh #intermittentfasting #misikurus #weightlossjourney #roadto50kg

18 hours ago comment 83 star 887

[ lisa surihani nak share tips buat mommy suri. take note mommy ]
.
.
pos ni waktu 2016, lisa yang cantik manis ni naik berat badan dengan mendadak saat mengandungkan anak yang sulung. tembam betul time tu.
.
selepas kelahiran, berat badan lisa tak turun begitu banyak. but few months later lisa buat transformation turun sebanyak 11kg.
.
ini tips yang mommy @lisasurihani amalkan.
🍱 kawal hidangan: kita boleh makan apa yang kita nak makan tapi dalam hidangan yang sedikit.
.
🍏 makan buah sebelum makan: makan buah sebelum makan nasi.
.
🏃🏼‍♀️senaman: berat turun lebih cepat bila diselitkan dengan senaman.
.
💦 air: bila rasa lapar cuba minum air dulu. jika selepas minum masih rasa lapar bermakna memang memerlukan makanan.
.
💊 supplement: supplement yang asas dan simple iaitu multivitamin dan b complex.
.
so apa lagi, mommy semua boleh cuba simple tips ni start harini ok. jangan lengah lagi. dah nak penghujung 2019 dah ni.
.
.
#gengfitsihatonlinecoaching #conqueryourbody coach oci : 017 2362461
.
.
#eatcleanmalaysia #sukusukuseparuh #belajarkalori #coachkurus
#carimakan #tipskurus
#tipskuruscepat #tipskurusmudah
#nakkuruscepat #slimsihat
#butikmuslimah #kirakalori
#kalorimakanan #noradanish #ctdk
#icsyv #bigstage2018
#ariani #neelofa #pilkurus
#dsv #aliffsyukriterlajaklaris
#tipsdiet #makanansunnah
#ubatkurus #coachdiet #testimonikurus #turun5kgsebulan

2 weeks ago comment 28 star 1,009

Assalammualaikum and semangat pagi all🌸everyday is my rushing day.my breakfast on the go in heavy traffic with moorlife❤️❤️ have a productive day guys🦋 #moorlife #moorlifemalaysia #moorlifekj #sayajualmoorlife #bentomalaysia #lunchboxmalaysia #bekalmalaysia #bentomoorlife #bekalmoorlife #makansihat #eatclean #eatcleanmalaysia #sukusukuseparuh #kementeriankesihatanmalaysia #kkm #healthfoodmalaysia #pinggansihatmalaysia #pinggansihat

2 days ago comment 20 star 500

Day 61 (20/10/18)
breakfast:
🍩 apple doughnut
.
🍏+ almond butter + nut
🍏+ cashew butter + rolled oat
🍏+ choco butter + shredded coconut
🍏+ peanut butter + chia seed
.
nak tahu saya guna pb apa slide sebelah k.
.
sape2 yang nak order peanut butter @peanutbutter_byfarahs bole wasap sy ye 0163900839. skrg bukak preoder utk pb. cepat2 wasap atau dm sy.
.
#lieyanahalimhealthy #sukusukuseparuh #roadtohealthy #dietmakannasi #foodie #healthyfood #healthylifestyle #youarewhatyoueat #eatclean #eatcleanmalaysia #menusihat #healthyfood #healthyeating #jomsihat #jomkurus1malaysia #jomkurussihat #cadanganmakan #breakfast #healthymeals #healthybreakfast #healthyrecipes #smoothiesbowl #acaibowl #applesandwich #applesandhoney

4 hours ago comment 12 star 91

Sampai airport terus singgah grocer beli stock masak untuk bekal kerja. #healthyfood#vegetarian#brusselsprouts#eatclean#eatcleanmalaysia

21 hours ago comment 3 star 124

Day 10 ~ lunch/dinner 💖💖
💖chicken thigh
💖potato
💖broccoli
💖carrot
💖baby corn

#ibucuba
#ibunakkurus #ibunakkurussihat #makanansihat #healthyfood #eatclean #eatcleanmalaysia #sukusukuseparuh

in 7 minutes comment 0 star 0

Alasan tak bantu anda capai berat idaman
.
ada 2 je pilihan, nak atau taknak.
.
takde pilihan yang nak tapi.....
-- mak saya hari-hari masak sedap coach
-- saya sibuk coach tak sempat nak masak sihat
-- kerja saya ikut shift, payah sikit
-- saya takda masa bersenam la coach
-- saya student coach, susah nak dapat dan prepare makanan sihat
-- kawan saya tak support nanti dia ejek-ejek
.
.
cuba tengok sekeliling anda, ada tak orang yang busy tapi dapat turun berat? ada tak tak busy pun tapi badan dia sebatu kita dah nampak? ada tak student yang berjaya turunkan berat? ada tak yang mak dia masak sedap tapi dia masih boleh turun berat?
.
mereka hadap dan alami situasi yang sama tapi boleh berjaya.
.
cabaran kurus online 21 hari.
turn on notification untuk tak terlepas tips sihat dan kurus dari @coachnisak

22 minutes ago comment 2 star 2

Alasan tak bantu anda capai berat idaman
.
ada 2 je pilihan, nak atau taknak.
.
takde pilihan yang nak tapi.....
-- mak saya hari-hari masak sedap coach
-- saya sibuk coach tak sempat nak masak sihat
-- kerja saya ikut shift, payah sikit
-- saya takda masa bersenam la coach
-- saya student coach, susah nak dapat dan prepare makanan sihat
-- kawan saya tak support nanti dia ejek-ejek
.
.
cuba tengok sekeliling anda, ada tak orang yang busy tapi dapat turun berat? ada tak tak busy pun tapi badan dia sebatu kita dah nampak? ada tak student yang berjaya turunkan berat? ada tak yang mak dia masak sedap tapi dia masih boleh turun berat?
.
mereka hadap dan alami situasi yang sama tapi boleh berjaya.
.
cabaran kurus online 21 hari.
turn on notification untuk tak terlepas tips sihat dan kurus dari @jarreeth

25 minutes ago comment 1 star 4

Macam mana ni😅,
kalau mcm ni x sapatvler nak lose weight nyer😂.
.
kalau x nak jadi mcm ni nak jadi lebih bersemangat lose weight perlu cari n bersama dgn orang2 yang tengah lose weight baru kita lebih semngat dan boleh jadi kan persaingan yang sihat😊
#teameykarefrizal
#teamummiladyinblack
#teamummipower
#teamnickhinhussien .
eyka📲01118658504
.
#bajuplussizemurah #eatingdisorderrecovery #bajubesarmurah #bajubesarmalaysia #bajubesar #bajuplussizemurah #plussize #bajubesar #bajubesarmalaysia #bajubesarcantik #eatcleanmalaysia

9 minutes ago comment 0 star 1

Veggies soup; because i take this weight loss seriously 🤣
#lunch #healthylunch #lunchideas #clearsoup #eatcleanmalaysia #dietmalaysia #weightlossjourney #fat2fab

18 minutes ago comment 0 star 7

Campur dan gaul semua. makan panas panas tika waktu hujan. sedap.

21 minutes ago comment 2 star 12

Fried wholemeal penne with veges, omelette & salad.
#wholemealpenne #omelette #bento #bentogram #todaysbekal

21 minutes ago comment 1 star 21

Lunch

ikan cencaru bakar
sayur bayam merah
ulam peria katak
brown rice 1cawan kecil

gambar sebelah
ayam panggang paprika untuk seben n pinggses umi 😄
.
.
#eatcleanmalaysia #healthyfood #pinggansihat #eatinghealthy #dietkarbo #lostweightjourney #sukusukuseparuh #misikurus #healthyeating #misikurus2018 #eatclean #youarewhatyoueat #kurussihat

22 minutes ago comment 0 star 2

Sabtu yg malas - sambal belacan 🌶 buatan sendiri dgn menggunakan sifar kalori treasure drops untuk menggantikan gula biasa.
.
resepi:-
* 10 cili besar
* 4-5 cili padi
* 2 tbsp perahan air asam jawa
* 2 cm belacan bakar
* garam
* 1-2 titis treasure drops daripada @treasuresugarliving
* jus limau kasturi
.
1. tumbuk hingga lumat atau kisarkan (cara orang malas) semua bahan kecuali jus limau.
2. sebelum dihidangkan, campurkan jus limau ke dalam sambal belacan.
.
.
dm 📲 0126187729 untuk order
.
.
*** treasure drops - 10ml/botol, mengandungi 1000 titis (500 servings).
.
*** 1 titis = kemanisan 2 sudu kecil gula putih .
.
📣 endorsed by diabetes malaysia (new)
📣 halal certified
📣 haccp certified
📣 diabetic friendly
📣 keto friendly
📣 vegetarian friendly
📣 suitable for all (👶🏻👵🏼👴🏼👭👬)
.
💡 usage : brew ☕️ | bake 🎂 | cook 🍛
.
✅ ejen diperlukan
✅ agents needed
.
#livingwithtreasure #healthliving #pemanisnatural #healthychoice #diabeticfriendly #hidupsihat #brewwithtreasure #cookwithtreasure #bakewithtreasure #diabeticrecipe #gayahidupsihat #eatcleanmalaysia #nasiayampenyet #sambalbelacan

23 minutes ago comment 0 star 6

Lunch
.
alhamdulillah,berat sikit tapi semua versi sihat. telur mcm biasa minyak 1 sudu besar sahaja. di sebabkan sy dah masak ayam dan telur dengan minyak . jadi saya kena seimbangkan sayur saya celur/rebus sahaja supaya tak double triple kalori💪🏽. senang je nak masak versi sihat, kurang kan minyak,garam gula .
.
untuk ayam masak blackpapper penyediaan semua sama cuma saya guna 1 sudu untuk kicap,serbuk blackpepper dan pati ayam. no sugar.
.
minyak pula 2 sudu saja. alhamdulillah buat berasa sikit jadilah.kita nak sihat jadi kita kena berkorban yang penting jangan stress😘
.
-nasi perang #ecobrownrice -ayam masak blackpepper
-sayur rebus
-telur mata
.
#mydietdiary #mydietjourney #malaysia #cleaneat #cleaneatmalaysia #eatcleanmalaysia

30 minutes ago comment 0 star 6

If day 13 <10am - 6pm>
.
⏺️meal 1
egg muffin + tea latte @treasure.sugar
.
⏺️meal 2
chicken grilled + tumis pedas tempe tauhu kcg pnjg
.
#menukurusasz #mainmasakmasak #katanakkurus #eatcleanmalaysia #sukusukuseparuh #resepisihat #resepisimple #intermittentfasting #intermittentfastingmalaysia #dietsihat

28 minutes ago comment 0 star 4

Challenge buat 23 fasting.
semalam berjaya .
hari ni 21 hour 30 min ja. by day 61 ni nak konsisten 23h fasting.
semalam start fasting lambat.
meratah apa ntah. hihi.
so hari ni start puasa jam 1 pm esok buka 12 n . makin lama buat if + ketogenic ni makin kurang kemaruk makan.
makan sikit2 sudah.
if serasi dengan saya.
saya buat if dah 7 bulan.
no sugar challenge 2 bulan lebih.
low carb 1 bulan.
step by step.
low carb ni nasi2 tak amik.
tapi ada gak hari amik nasi. 2-3 sudu kalau makan luar tu kan.
kat rumah memang tak amik nasi.
nnti bila dah dapat berat ideal boleh la consider carb.
now tengah buat lowcarb high f*t lchf.
high f*t tu saya amik olive oil, butter , fish oil.
#cabarancukupmanis
#nosugarchallenge
#eatcleanmalaysia #lowcarbdiet
#ketobeginner
#ketomalaysia
#omad #intermittentfastingmalaysia

51 minutes ago comment 0 star 1

Unsweetened tea.
gabungan red tea, white tea dan matcha tea. ketiga2 jenis tea ni bagus utk reduce belly fat, increase metabolism, detox & weight loss as well.
#cabarancukupmanis #nosugarchallenge
#eatcleanmalaysia #lowcarbdiet
#ketobeginner
#ketomalaysia
#omad #intermittentfastingmalaysia

37 minutes ago comment 0 star 4

Treasure drop
.
penganti gula yang diekstrak 100% dari tebu , rasa manis semacam gula putih
.
0⃣ kalori
0⃣ indek glisemik
0⃣ kolesterol
0⃣ karbohidrat
.
❎ perasa, ❎ pengawet ❎ sakarin ❎ rasa sampingan
.
👉pilihan utama kerana senang dibawa.
👉sesuai dijadikan pelengkap minuman tanpa gula dalam diet sihat anda seharian.
👉1 kotak 1000 titis kemanisan. 1 titis cukup menganti 2 sudu gula putih
👉masak, bakar, buat minuman 👉sesuai untuk diabetic, keto diet , ibu mengandung and kanak kanak.
.
click link on bio or dm to purchase.
whatsapp: 0196733979
.
.
#diabeticfriendly #eatcleanmalaysia #jomkurus #dieters #sukusukuseparuh #baking
#treasuresugar #intermittentfastingmalaysia #sayajual #sweetener

39 minutes ago comment 0 star 1

Alhamdulillah rezeki hari ni nasi kerabu😋.. rezeki jgn ditolak,musuh jgn dicari😘
#eatcleanmalaysia
#eatclean
#noproduct
#lunch #day46 #babai11kg

49 minutes ago comment 0 star 4

Bila cakap pasal level confidence ni.. tak ramai yang ada.. tambah lagi bagi yang berbadan besar.. .

okay from now on, start to change! show the world that u are beauty ❤❤❤
.

start buat perubahan.. mulakan diet dengan consistent.. cuba banyangkan anda 5 bulan akan datang.. macam mana? .

yes! you are pretty.. so jom mulakan step pertama .. now 😍😍😍
.

there's no right time except now .. now .. now ..
.
pendaftaran weight loss challenge season 39 untuk sesi november telah dibuka 🙌 tekan link di bio untuk join .

coach syamim
+60134709727
online weight loss coach
i lost 27 kg
.
#gemokisawesome #sayamasak #tipskurus #eatcleanmalaysia #misimengecil #jalanjalancarimakantv3 #beritaterkini #turunberat5kgsebulan #motifviral #nakkurus #bawalchiffon #fazbulous #menusihat #andainyatakdir2 #hebatkannegaraku #malaysiabaru #gemukisawesome #jubahbesar #mahligaicintatv3 #akasiatv3 #ohmedia #cintatiadaganti #aiskepalmilo #meletop #viral #sayamasak #makcun #lazada #shoppee

55 minutes ago comment 0 star 4